Spring naar content

Op 28 september werd op de E313 de nieuwe spitsstrook geopend. De spitsstrook is eigenlijk een aangepaste pechstrook, die tussen 15 u en 20u wordt opengesteld voor het verkeer. Het verkeer wordt geleid door elektronische borden boven de snelweg. De strook loopt van de Antwerpse ring tot aan de afslag naar de E34 richting Turnhout. Bedoeling van de bijkomende rijstrook is de ontlasting van de Antwerpse ring. ’s Avonds loopt die immers altijd vast tussen de knooppunten Antwerpen Zuid (E19) en Antwerpen Oost (E313-E34). Voor de voortdurende verkeershinder op de E313 richting Antwerpen is er geen oplossing voorzien in de nabije toekomst.

De opening op 28 september liep mank door een ongeval in Wommelgem. In plaats van een afname van de filetijd met een kwart, verloren chauffeurs tot een half uur en langer op de E313 richting Hasselt. Op 29 september verliep het verkeer wel soepeler door de invoering van deze maatregel.

Scroll naar boven