Spring naar content

Ter Linden Transport & Craning, gevestigd in Doetinchem, nam onlangs drie Volvo FH16 700 8×4 tridem trekkers in gebruik voor het internationaal transport van windmolens. Ter Linden is actief in heel Europa waar zij complete windmolenparken tranporteert en monteert. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Doetinchem.

Ter Linden Transport in Doetinchem is een van de grootste spelers in Europa op het gebied van transport van onderdelen van windmolens. Het bedrijf vervoert jaarlijks ruim 200 windmolens kris kras door Europa. Het merendeel van de transporten vindt echter plaats in Frankrijk. Het vervoer over de weg van de onderdelen van een windmolen – masten tot 100 meter hoog, rotorbladen van wel 45 meter lang en machinehuizen van meer dan 75 ton – vergt een maandenlange nauwkeurige planning.
Roland Ter Linden: “Wij zijn in 1994 gestart met het transport van onderdelen en in feite meegegroeid met de markt. Je ziet nu dat de windmolens groter en zwaarder worden. Bovendien zijn de locaties waar de molens gebouwd worden steeds moeilijker bereikbaar. Dat vraagt zwaarder transportmaterieel. Dat is ook de reden dat we terechtkwamen bij Volvo. Met de Volvo FH16, de asconfiguratie (8×4) en Volvo I-Shift (met zwaartransport software) zijn het de perfecte trucks voor zwaartransport. De asconfiguratie is bijzonder, omdat de tweede en de derde as verder uit elkaar zijn geplaatst dan normaal. Dit betekent dat er voor ons transport een optimale aslastverdeling is ontstaan. De trucks hebben een maximaal GCW van 180 ton.”

Scroll naar boven