Spring naar content

Nieuw verkeersreglement zorgt voor conflict

Staatsecretaris Etienne Schouppe (CD&V) heeft een aantal nieuwe verkeersregels opgesteld. Bedoeling van de staatsecretaris was het eenvorming en eenvoudiger maken van een aantal regels. Nu blijkt dat de Vlaamse regering, bij monde van Vlaams minister van verkeer en partijgenote Hilde Crevits (CD&V), de aanpassingen verwerpt. Het negatieve advies van de Vlaamse regering is in deze niet-bindend, maar het gaat om een document van meer dan 40 bladzijden, dat de wijzigingen afkraakt. Minister Crevits stelt dat Staatsecretaris Schouppe zijn bevoegdheden overschrijdt. Het grote knelpunt zijn een aantal nieuwe verkeersborden, vooral rond parkings. De steden en gemeenten zouden deze moeten betalen, maar zij zijn niet te spreken over het feit dat de staatsecretaris te weinig overleg zou hebben ingebouwd. Ook de SP.A is ontevreden over het dossier en stelt dat de invoering van nieuwe borden voor de Vlaamse overheid en gemeenten 56 miljoen euro zou kosten.

Scroll naar boven