Spring naar content

FEBETRA vreest voor record aantal faillissementen

Het toenemend aantal faillissementen in het beroepsgoederenvervoer over de weg baart FEBETRA zorgen. Volgens de jongste cijfergegevens van de FOD Mobiliteit en Vervoer sloten in het eerste semester van dit jaar 132 ondernemingen met een vervoervergunning de boeken, hetzij 13% meer dan in het eerste semester 2010. Dat is onrustwekkend, als men weet dat het eerste semester 2011 in termen van transportvolumes en transportactiviteit als goed bestempeld werd door de marktspelers. Daar er nog steeds geen sprake is van een heropleving na de traditioneel zwakke  zomermaanden, er geen echte aanwijzingen op beterschap zijn en veel vervoerders het water aan de lippen hebben, vreest FEBETRA dat het wegvervoer zeer moeilijke tijden tegemoet gaat. Dalende volumes, een moordende concurrentie en een stijgende kostprijs dreigen voor een record aantal Belgische transportondernemingen een dodelijke cocktail te worden.

Scroll naar boven