Skip to content

Bij DAF Vlaanderen in het Belgische Westerlo (Oevel) kwam donderdag 1 december 2011 de 2.000.000-ste as van de band. “Een prachtige mijlpaal in de geschiedenis van DAF’s assen- en cabinefabriek”, aldus Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks N.V.

In 1966 nam DAF de nieuwe productiefaciliteiten in België in gebruik. Gestart werd met de fabricage van cabines en in 1971 werd daar de productie van assen aan toegevoegd. Naast cabines produceert DAF Vlaanderen in Westerlo assen voor de populaire CF- en XF105-modellen. Het gaat daarbij om 7,5 – en 9-tons voorassen, 13-tons achterassen en 26-tons tandemassen voor enkele of dubbele aandrijving. De door de onderneming ontwikkelde en geproduceerde assen zijn optimaal op de trucks van DAF afgestemd voor maximale kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiency. De assen van DAF onderscheiden zich bovendien door een laag eigengewicht voor een hoog draagvermogen en door de grote keuze aan eindreducties die beschikbaar is.

Belangrijke investeringen
Evenals in de cabinefabriek zijn ook in de assenfabriek de afgelopen jaren belangrijke investeringen gedaan om de efficiency en kwaliteit verder te verhogen. Zo is een nieuwe steekassenlijn gerealiseerd en maakt de fabriek gebruik van de laatste robottechnieken. Productie vindt sequentieel plaats volgens het ‘just-in-time’-principe, hetgeen betekent dat de assen in de juiste volgorde en precies op het juiste moment worden aangeleverd in de DAF assemblagefabriek in Eindhoven en bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië. Op dit moment produceert DAF Vlaanderen zo’n 475 assen per dag.

“De mijlpaal van 2.000.000 geproduceerde assen is een geweldige erkenning van de medewerkers van DAF Vlaanderen”, aldus Harrie Schippers. “Mede dankzij hun inzet en toewijding zijn wij in staat assen van de hoogste kwaliteit te leveren, essentieel voor aandrijflijnen die maximale efficiency koppelen aan optimale duurzaamheid.”

DAF Trucks N.V. – een dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc, een van de grootste producenten van zware trucks in de wereld – is een toonaangevende producent van lichte, middelzware en zware trucks met in de EU in 2010 een marktaandeel van 15,2% in de klasse boven 15 ton. DAF produceert een compleet programma trekkers en bakwagens, met het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. Daarnaast is DAF toonaangevend op het gebied van de diensten áchter het product: MultiSupport Reparatie- en Onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas onderdelenvoorziening. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten als assen en motoren voor bus- en touringcarproducenten over de gehele wereld. DAF Trucks N.V. heeft productiefaciliteiten in Eindhoven en in het Belgische Westerlo en meer dan 1.000 dealers en servicepunten in Europa.

Scroll To Top