Spring naar content

Van Hool haalt 2 Amerikaanse orders binnen voor in totaal 510 voertuigen

Van Hool NV heeft 2 orders binnen gehaald van ABC, haar Amerikaanse distributeur, voor de productie en levering van in totaal 510 voertuigen. Meer specifiek gaat het om enerzijds 300 “lage kost” voertuigen en anderzijds 210 coaches. Om die 300 “lage kost” voertuigen te produceren heeft het bedrijf een belangrijk investeringsproject goedgekeurd voor de oprichting van een buitenlandse productie-eenheid. Door dit investeringsproject in het buitenland heeft Van Hool een tweede Amerikaans order binnen gehaald voor de productie in België van 210 coaches. Naar aanleiding van deze aankondiging gaf Filip Van Hool, Uitvoerend Bestuurder bij Van Hool, volgende toelichting: “Dankzij de inzet van onze ervaren en flexibel denkende medewerkers en het feit dat we voertuigen bouwen op maat van de klant, hebben we een unieke positie verworven in de wereldwijde markt. Onze producten worden erkend voor hun sterk innovatief karakter. We zetten producten op de markt met een hoge toegevoegde waarde en dat houdt in dat ze heel arbeidsintensief zijn. In Amerika groeit het segment van de “lage kost” voertuigen snel. We hebben de gezonde ambitie om ook hier een rol van betekenis te spelen en zo onze positie te handhaven en zelfs uit te breiden op de globale Amerikaanse markt. Zonder deze belangrijke buitenlandse investering dreigde, op korte termijn, Van Hool’s aanwezigheid op de Amerikaanse markt in het gedrang te komen.”

Scroll naar boven