Spring naar content

Firma Jansen en De Burgh ontwikkelen de DAF XT

Onlangs heeft de firma Jansen uit Son een nieuwe vrachtwagen in ontvangst genomen ter gelegenheid van haar 40 jarig bestaan. Deze speciale wagen, waarvan ook nog een tweede exemplaar wordt afgeleverd, is in samenwerking met DAF dealer de Burgh in Eindhoven ontwikkeld en geproduceerd. De DAF XT, zoals deze uitvoering de markt in gaat, is de opvolger van het legendarische NAT/NTT model van DAF.

De nieuwe DAF XT is gebaseerd op het type DAF XF105. Er is bewust gekozen voor een concept  waarbij niets gewijzigd is aan de drijflijncomponenten en de positie daarvan. Tevens is de positie van de koplampunits, frontpanelen, de FUP (Front Underrun Protection) en de voorbumper ongewijzigd. Met het naar achter plaatsen van de cabine op het chassis was het een enorme uitdaging om de motorkap zodanig te ontwikkelen dat de specifieke karakterlijnen van de DAF XF105 herkenbaar bleven. Door in het design van de torpedo de grill in de motorkap door te laten lopen heeft  de DAF XT een stoere en robuuste uitstraling met een modern karakter. Een heuse torpedo anno 2012.

In 1990 heeft de firma Jansen één NTT vrachtwagen aangeschaft. Deze NTT is 20 jaar actief geweest en telt ruim 2.500.000 kilometer op de teller. De truck is destijds ontwikkeld voor het zware werk en voor een makkelijke toegang tot de motor. De stoere uitstraling van de vrachtwagen heeft er ook voor gezorgd dat er veel liefhebbers voor dit model zijn, waaronder Toon Jansen. Mede door deze aanschaf creëerde de firma Jansen naamsbekendheid in de regio en daarbuiten. Nu, circa twintig jaar later, worden deze tijden herleefd.

Scroll naar boven