Spring naar content

Jungheinrich lanceert nieuwe serie energie-efficiënte heftrucks.

Jungheinrich brengt in de lente van 2012 een nieuwe vorkheftruck op de markt: De EFG 425-430 vormt een uitbreiding van de lijn elektrische vorkheftrucks. Bij deze nieuwe heftruck gaat het om een krachtig en tegelijk energie-efficiënt en zuinig voertuig met een energieverbruik dat tot 13 procent lager ligt.

Deze voertuigserie is in staat om ladingen tot 3.000 kg te heffen en te transporteren. Het huidige gamma van elektrische heftrucks ervaart door de nieuwe serie een uitbreiding met twee bijkomende voertuigen die een capaciteit hebben van drie ton. Terwijl het ene voertuig gekenmerkt is door een verhoogd lastzwaartepunt van 600 mm, beschikt het andere over een bijzonder kort frame waardoor de draaicirkel kleiner wordt.

Door gebruik te maken van de milieuvriendelijke state-of-the-art Jungheinrich-draaistroomtechnologie bieden de elektrische heftrucks een hoog rendement bij een constant laag energieverbruik. Onafhankelijke tests volgens de VDI-cyclus hebben aangetoond dat deze voertuigen tot 13 procent zuiniger rijden in vergelijking met de vorige generatie. Met andere woorden: Het nieuwe voertuig is bijzonder energie-efficiënt bij optimale prestaties. Jungheinrich noemt dit “Pure Energy.”

De 80 Volt tractiebatterij van het voertuig kan desgewenst moeiteloos en snel zijdelings worden gewisseld. Hier komt de SnapFit-adapter in actie die op een standaard elektropallettruck gemonteerd is. Hij trekt de batterij veilig uit het compartiment. Jungheinrich beschikt met SnapFit bijgevolg over een uniform vervangsysteem voor voertuigen met batterijen van 48 en 80 Volt. Dankzij deze eenvoudige en flexibele methode van batterijwissel neemt het rendement duidelijk toe.

Scroll naar boven