Spring naar content

Versmalde Volvo FE 6x2V met gestuurde naloopas voor Gemeente Alkmaar

De gemeente Alkmaar, afdeling stadswerk heeft onlangs een versmalde Volvo FE 6x2V met gestuurde naloopas in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het legen van ondergrondse containers. Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. leverde dit unieke voertuig. De versmalde Volvo FE is speciaal ontworpen voor het legen van ondergrondse vuilcontainers in de binnenstad van Alkmaar met zijn vele smalle straatjes. Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens is, na een Europese aanbesteding, opgetreden als hoofdaannemer voor dit voertuig. De Volvo FE is voorzien van een 240 pk EEV-motor, in combinatie met een volledig automatische Allison versnellingsbak. Bijzonder is dat de voertuigbreedte is teruggebracht tot de door Alkmaar gewenste maat. Zo is de truck voorzien van een HALLER –Mini XL-H, met een inhoud van 16,5m3, opbouw en een, versmalde, 23 ton/meter PALFINGER autolaadkraan. Om zowel de opbouw, als de autolaadkraan hydraulisch afzonderlijk van elkaar te kunnen laten functioneren, wordt één pomp aangedreven door een motor-PTO en de andere door een versnellingsbak-PTO. Het GVW van de truck bedraagt 27.000 kg.

Scroll naar boven