Spring naar content

Inzet drie Volvo’s FM als LZV leidt tot minder voertuigbewegingen

Van den Heuvel Logistiek in Uden is een distributiebedrijf met warehousing en gegarandeerde 24-uurs levering in de Benelux. De laatste jaren heeft Van den Heuvel Logistiek maatschappelijk verantwoord ondernemen in haar bedrijfsfilosofie geïntegreerd en dat leidde onlangs tot de investering in drie Volvo’s FM LZV’s. Op jaarbasis betekent het inzetten van de trucks een besparing van 100.000 transportkilometers. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Veghel.
Van den Heuvel Logistiek heeft in Uden een compleet warehouse en inmiddels een wagenpark van 100 eenheden. Naast distributie in de Benelux is er een koeriersdienst. Maurik van den Heuvel, directeur: “Wij streven naar een platte organisatie en hebben een kleine overhead op een totaal personeelsbestand van 200 medewerkers. Daarnaast hebben we maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) geïmplementeerd in de bedrijfsvoering. Het is voor ons een belangrijke manier van onderscheiden. Als je People, Planet en Profit goed bekijkt, dan kies je in feite voor de beste oplossing. Als een investering nodig is, dan kijken we naar de duurzaamheid van de investering.”
Onlangs nam Van den Heuvel Logistiek een drietal Volvo FM bakwagens in gebruik die als voorwagen dienen voor drie LZV’s. “Onze klant Ball zocht een oplossing voor de op- en overslag en het vervoer van de bierblikjes. Zij produceert en levert deze aan Bavaria. Wij zijn gaan nadenken over de slimste manier van transporteren. Het ging om dertig tot veertig volle ladingen per dag. En dat ook nog eens over een korte afstand van 35 kilometer: Oss-Lieshout. We kwamen uit bij een low-chassis Volvo FM. Blikjes is een volumegoed, dat ook nog eens op extra grote pallets is gestapeld. We hebben door de inzet van het lage chassis een inwendige hoogte van drie meter bereikt. Bovendien is de Volvo FM 370 zuinig en voldoet de truck aan de EEV-emissienorm.”

Scroll naar boven