Spring naar content

Volvo Trucks op Carrosserie Vakdagen

Volvo Trucks-dealers Nijwa Groep, Harbers Trucks en M.S. de Vries en Zonen B.V. zijn ook dit jaar weer aanwezig op de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg van 27 tot en met 29 maart. Op de Volvo-stand zijn verschillende trucks te bewonderen, waaronder de Volvo FH16 750. In de show trucks hal staat een vernieuwde en verbeterde FMX Fiby. Daarnaast is er op de Volvo-stand meer informatie te krijgen over Volvo Trucks filosofie ‘Iedere druppel telt’. De Volvo Trucks-dealers kunnen u alles vertellen over hoe u brandstof kunt besparen. Op de Carrosserie Vakdagen kunt u niet alleen verschillende modellen Volvo-trucks bewonderen, maar ook kennis maken met de dealers Nijwa Groep, Harbers Trucks en M.S. de Vries en Zonen B.V. Volvo Trucks ‘Iedere druppel telt’ omvat een reeks maatregelen waarmee het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagd kan worden. De belangen van het milieu gaan hand-in-hand met de belangen van vervoerders. Zo staan de brandstofkosten gemiddeld voor 1/3 van de kosten voor transporteurs. Elke kleinste vermindering in verbruik betekent dus een aanzienlijke verbetering van de winstmarge. De totale reeks maatregelen binnen ‘Iedere druppel telt’ bevat grote technische innovaties als Hybride technologie en Methaan-Diesel aangedreven motoren. Een andere maatregel is de chauffeurstraining. Dit is een van de meest effectieve manieren om brandstof te besparen. Het geavanceerde systeem Dynafleet biedt de vervoerder inzicht in zijn truck, brandstofverbruik en chauffeursefficiency. Dynafleet gecombineerd met chauffeurstraining kan het brandstofverbruik met maar liefst 7% reduceren. Daarnaast vermindert Volvo’s automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift het brandstofverbruik met maar liefst 7%. Tot slot kunnen een correcte wieluitlijning en de juiste banden de brandstofkosten met 14% verlagen. De Volvo FH16 750 is geschikt voor de zwaarste en meest veeleisende transporttaken. Met zijn uitstekende rijeigenschappen, het unieke comfort, de onovertroffen veiligheid en de extreme duurzaamheid kent deze truck zijn gelijke niet op de wegen. De D16G-motor biedt een fenomenaal koppel en vermogen, waardoor de FH16 de ware meester van de sector zwaartransport is. De Volvo FH16 750 is een relatief zuinige truck die absolute topprestaties levert bij uiterst lage emissies. Dit is een compromisloze combinatie voor de zwaarste en meest veeleisende transporttaken.

Scroll naar boven