Spring naar content

PACCAR introduceert nieuwe Kenworth en Peterbilt Trucks

PACCAR heeft vandaag op de Mid-America Trucking Show in Louisville, Kentucky, haar nieuwe Kenworth T680 en Peterbilt Model 579 geïntroduceerd. “Deze indrukwekkende trucks zijn het resultaat van een 4 jaar durend ontwikkelingsprogramma, waarmee een investering van $ 400 miljoen gemoeid is”, aldus Mark Pigott, PACCAR chairman en chief executive officer. “Resultaat is een nieuwe generatie aerodynamische cabines, die worden uitgevoerd in aluminium en worden geproduceerd met behulp van nieuwe, geavanceerde gerobotiseerde productieprocessen.” De nieuwe trucks van Kenworth en Peterbilt worden aangedreven door de zuinige PACCAR MX-motor met vermogens van 380 tot 485 hp en met koppels tot 2.375 Nm. “De T680 en Model 579 maken onze programma compleet”, aldus Bob Christensen, PACCAR executive vice president. “De nieuwe trucks zijn een mooie aanvulling op de Kenworth T800 en Peterbilt Model 386 met 1,9 meter brede cabines en de toonaangevende Kenworth T700 en Peterbilt Model 587 trekkers voor de lange afstand, die een cabine met een breedte van 2,3 meter hebben. De nieuwe trucks bieden ons uitstekende mogelijkheden om ons marktaandeel in de zware klasse in Noord-Amerika verder uit te bouwen. In 2011 bedroeg dat 28,1 procent.”

Peterbilt Model 579
Het nieuwe Peterbilt Model 579 onderscheidt zich niet alleen door een nieuw aerodynamisch cabine-ontwerp, maar ook door een nieuwe PACCAR chauffeursstoel en een zeer gebruiksvriendelijk, elektronisch navigatie- en infotainmentsysteem, gemonteerd in een modulair dashboard. Het luxueuze slaapcompartiment maakt de truck compleet.

Kenworth T680
“De ontwikkeling van de Kenworth T680 staat voor het meest omvangrijke ontwerp- en productieprogramma in de 89-jarige geschiedenis van Kenworth”, aldus Gary Moore, Kenworth general manager en PACCAR vice president. “Onze nieuwe cabine wordt geleverd in combinatie met een geïntegreerde PACCAR aandrijflijn met de PACCAR MX-motor, nieuwe PACCAR-by-Eaton versnellingsbakken en een nieuw ontworpen chassis en wielophanging. De voertuigen zijn ontworpen voor een toonaangevend chauffeurscomfort, een nog hoger laadvermogen, een uitstekend brandstofverbruik en de laagste operationele kosten in de markt.”

Om de nieuwe T680 en Model 579 te kunnen produceren, heeft PACCAR fors geïnvesteerd in de assemblagefabrieken van Kenworth en Peterbilt in Chillicothe (Ohio) en Denton (Texas). Er is met name geïnvesteerd in nieuwe, state-of-the-art geautomatiseerde assemblagefaciliteiten voor de productie van de nieuwe cabines.”

Scroll naar boven