Spring naar content

De Luchthaven van München koopt bussen van MAN

MAN Truck & Bus Deutschland en AeroGround Flughafen München GmbH hebben een kaderovereenkomst ondertekend voor de levering van 46 lijnbussen van MAN voor het transport van vliegtuigpassagiers in de luchthaven van München “Franz Josef Strauß”. De voertuigen zullen geleverd worden in drie partijen tegen 2014. De bestelling van AeroGround Flughafen München GmbH omvat 19 enkele bussen Lion’s City van MAN en 27 gelede bussen Lion’s City G van MAN. Aero-Ground heeft ook onderhoudsovereenkomsten met MAN Truck & Bus Deutschland aangegaan voor de 46 voertuigen. De binneninrichting van de bussen werd geoptimaliseerd voor staanplaats (vier mensen per vierkante meter) om veel passagiers toe te laten. De enkele bussen bieden plaats voor 67, de gelede bussen voor 100 passagiers elk. Krachtige aircosystemen zorgen voor een hoog comfortniveau in alle voertuigen. De kneeling-functie maakt het voor passagiers eenvoudiger om in en uit te stappen. De efficiënte common rail-dieselmotoren van MAN met een vermogen van 206 kW (280 pk) voor de enkele bussen en 235 kW (320 pk) voor de gelede bussen beantwoorden aan de strenge eisen van de EEV-emissienorm. De automatische vierversnellingsbakken van Voith brengen dat vermogen over naar de aandrijfassen.

Scroll naar boven