Spring naar content

De Renault Access, die eind 2010 werd geïntroduceerd, maakt momenteel nieuwe ontwikkelingen door. Het voertuig met verlaagde cabine voor huisvuilophaling krijgt een EEV motoruitvoering, startblokkering en een grotere deur om de veiligheid van vuilnismannen te verbeteren. Als optie kan er een opleiding tot economisch rijden aan worden gekoppeld die bestemd is voor alle beroepen in de huisvuil sector. De Renault Access, een voertuig met verlaagde cabine en de jongste telg uit het distributiegamma van Renault Trucks, wordt verrijkt met een EURO V EEV versie voor de motoruitvoering van 310 pk. De EEV-norm (Enhanced Environmentaly friendly Vehicle) is momenteel de meest strikte norm op het gebied van vervuilende uitstoot voor dieselvoertuigen. Gemeenten eisen deze norm steeds vaker in hun aanbestedingen voor dit type stadsvoertuigen. Daarnaast introduceert Renault Trucks startblokkering. Dit systeem biedt meer veiligheid en diefstal of voorkomt het ongewenst verplaatsen van het voertuig wanneer de chauffeur niet op de bestuurdersplaats zit. De bestuurder heeft een transponder bij zich, als deze niet door het voertuig wordt gedetecteerd, dan kan het voertuig niet worden gestart. Om de veiligheid van de vuilnismannen te verbeteren, zijn er nieuwe, in de hoogte verlengde portieren aangebracht. Zo kan de instaptrede worden bedekt en kan ongepast gebruik ervan worden voorkomen. Ten slotte heeft Renault Trucks de krachtafnemermogelijkheden op het voertuig uitgebreid. Dit vergemakkelijkt het werk van de verschillende carrosseriebouwers.

Scroll naar boven