Spring naar content

Om de expansie van haar activiteiten in Europa te ondersteunen kiest Studio 100 voor de logistieke dienstverlener H.Essers. De entertainment groep streeft naar een volledig geïntegreerde en gecentraliseerde oplossing voor haar logistieke activiteiten. De vestiging in Wilrijk beantwoordt aan alle strikte eisen van Studio 100. Er werd een kostenbewuste en servicegerichte supply chain ontwikkeld met een volledig aangepast IT pakket op maat van de behoeften van Studio 100.
Voor de Europese expansie van Studio 100, dat naast de drie Plopsa themaparken in België ook parken heeft in Nederland en Duitsland, werden zowel de warehouse-, transport als Value Added Services ondergebracht bij H.Essers. De transportactiviteiten omvatten zowel het leveren naar de grote distributiecentra van de retailers als het rechtstreeks leveren naar stadswinkels. Zelfs het distribueren naar pretparken of naar event- en concertzalen voor shows en musicals behoren tot de opdracht.
Binnen het warehousing luik van het contract werd beslist de klassieke orderpreparatie onder één dak te brengen samen met de reverse logistics en de toegevoegde waarde logistiek. Naast een ruim assortiment CD’s en DVD’s beschikt Studio 100 over een groot aantal speelgoed- en merchandising artikelen. Bumba, Gert en Samson en de meisjes van K3 zijn in goede handen bij H.Essers.
Via de overname van het Duitse E.M. Entertainment heeft Studio 100 de uitzendrechten verworven op verschillende ‘Europese klassiekers’ (Pippi langkous, Lassie, Heidi, Maya de Bij, etc..) en door een complete supply chain oplossing van H.Essers als Europese partner is Studio 100 verzekerd van een hoogwaardige partner die de Europese expansie ondersteunt. De beide firma’s zijn sterke groeibedrijven met een focus op innovatie.

H.Essers Internationaal Transport en Logistiek

Scroll naar boven