Spring naar content

Volvo FM 10×4 met onderlossysteem voor Mussche Transport

Mussche Transport uit Staphorst heeft onlangs twee unieke Volvo FM 460 10×4 asfaltkippers in gebruik genomen. Het bijzondere is dat de truck een Red River Live opbouw heeft die voorzien is van een onderlossysteem. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks dealer Nijwa Zwolle. Mussche Transport rijdt met 21 eenheden onder meer asfalt voor KWS, veertien van de voertuigen kunnen bovendien worden uitgerust met een betonmixer. Jan Mussche, directeur: “Wij proberen zo multifunctioneel mogelijke voertuigen te bedenken. De twee nieuwe trucks zijn echter specifiek, omdat we een onderlossysteem hebben toegepast. Hiermee kun je asfalt storten in tunnels, binnensteden met trambanen, maar ook onder bijvoorbeeld de matrixborden op de snelwegen.”
De Volvo FM Globetrotters hebben een door Terberg Techniek bijgeplaatste gestuurde 10 tons naloopas. Daarmee komt het GVW van de trucks op 49 ton en heeft de vijfasser een kleine draaicirkel. De aangedreven assen zijn voorzien van enkele reductie. Dit combineert een maximale tractie met een minimaal brandstofverbruik. “Ik voorzie een goede toekomst voor deze oplossing. Je kunt de trucks namelijk ook inzetten op binnenwegen. Daarmee kun je bij het asfalteren bomen langs de wegen ontzien. De eerste grote klus zullen de trucks uitvoeren in Nijverdal, daar wordt een deel van de Rijksweg 35 ondertunneld. Het is een tracé van 1,6 kilometer en daarvoor zijn deze twee trucks bij uitstek geschikt. Het maakt het werk efficiënter en makkelijker, want zonder het onderlossysteem zou het asfalt met behulp van shovels weggereden moeten worden.”

Scroll naar boven