Spring naar content

Van Hool ontwikkelt dubbeldekker voor megabus.com

megabus.com is onderdeel van de toonaangevende internationale openbaar vervoer groep Stagecoach en heeft op 16 april bekendgemaakt dat het de mogelijkheden voor een slaapbusdienst tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa onderzoekt. Het bedrijf is daarvoor een partnerschap aangegaan met de Belgische fabrikant Van Hool voor het ontwikkelen van een vijftien-meter lange conceptcoach, gebaseerd op haar Astromega dubbeldekker. De huidige ontwerpen tonen een slaapbus met 48 stoelen en tafels voor overdag die kunnen worden veranderd in 43 stappelbedden voor ‘s nachts. Van Hool heeft in het verleden al dubbeldekkers geleverd aan megabus.com. Deze worden momenteel ingezet op de routes die megabus.com in het Verenigd Koninkrijk en in Noord- Amerika verzorgt. Astromega dubbeldekkers worden eveneens gebruikt in Stagecoach‟s Oxford Tube, de meest frequente coachdienst van Europa waarbij elke tien minuten een bus vertrekt tussen Londen en Oxford, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. megabus.com onderhoudt nu zeven dagen per week een slaapbusdienst tussen Glasgow en Londen waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ingerichte accordionbussen. Sir Brian Souter, Group CEO van Stagecoach, zei: “Onze nieuwe routes naar Frankrijk, België en Nederland zijn nu al erg populair. Afgaand op onze ervaring in het Verenigd Koninkrijk, hebben we hoge verwachtingen van onze slaapbussen naar continentaal Europa en kijken we uit naar de verdere ontwikkeling van onze conceptbus.” Tickets naar Londen, Parijs en Amsterdam kunnen online gereserveerd worden op www.megabus.com (een Nederlandstalige versie van de site met prijzen in euro zal binnenkort online komen) of via een netwerk van erkende reisbureaus. Alle praktische informatie over de busreizen is ook beschikbaar online.

Scroll naar boven