Spring naar content

DAF Trucks : nieuw onderdelendistributiecentrum Eindhoven (NL)

DAF heeft een geplande investering van dertig miljoen euro aangekondigd voor de bouw van een nieuw state-of-the-art PACCAR Parts Distribution Center (PDC) in Eindhoven. “Het nieuwe PDC vervangt het bestaande distributiecentrum in Eindhoven en zal tot extra capaciteit en efficiency leiden om de groei van DAF te ondersteunen”, aldus Harrie Schippers, president-directeur DAF Trucks. “In 2011 behaalde DAF in Europa een recordmarktaandeel van 15,5% in de klasse boven 16 ton en marktleiderschap in trekkers. De sleutel tot DAF’s succes is het uitstekende dealernetwerk en het efficiënte productenprogramma met daarachter toonaangevende diensten zoals PACCAR Financial en PACCAR Parts.”

“PACCAR Parts levert in Europa truckonderdelen aan ruim 1.000 DAF-dealerlocaties. Dat gebeurt vanuit vijf strategisch gelegen distributiecentra in Madrid, Boedapest, Moskou, Leyland en Eindhoven”, voegt Dick Leek, general manager PACCAR Parts Europe toe. “De bouw van het nieuwe, 26.000 m²-metende PDC in Eindhoven zal naar verwachting in juli van dit jaar starten en in de eerste helft van 2013 afgerond zijn. Er zal gebruik gemaakt worden van toonaangevende technologieën, zoals geavanceerde logistieke systemen, Radio Frequency Identification (‘Smart Tags’) en stem-gestuurde pick-opdrachten.”

Scroll naar boven