Spring naar content

DAF en Van Dievel kiezen voor zuinigheid

DAF stelde onlangs zijn nieuwe ATe-lijn voor aan de Belgische pers. Het deed dat in samenwerking met Van Dievel Transport uit Mechelen. Deze onderneming is een erkend opleidingscentrum voor de verplichte chauffeursopleiding en maakt al jaren werk van een doorgedreven zuinigheids- en veiligheidsstrategie, waarin de Advanced Transport Efficiency van DAF een belangrijke rol speelt. ATe is de verzamelnaam van alle inspanningen die DAF doet om zijn voertuigen zuiniger en schoner te maken. Het gaat hierbij onder meer om een vermindering van de interne motorweerstand, het gebruik van een nieuwe lichtgewicht tandem en een geoptimaliseerde aandrijflijn, de instelling van de snelheidsbegrenzer, een automatische motorstop na 5 minuten, de aanduiding van het brandstofverbruik op het display van de chauffeur en een opleiding voor de chauffeur, waarin hij naast ecodrivingtips ook advies krijgt over het instellen van de spoilers en het controleren van de bandenspanning.

Scroll naar boven