Spring naar content

DKV Euro Service : contract met Ecotaxe operator ECOMOUV’

Met ingang van 2013 wordt op de Franse Route Nationale en andere regionale wegen een milieuheffing ingevoerd op vrachtverkeer boven 3,5 ton. Ruim voordat deze ‘Eco Taxe’ van kracht wordt, heeft DKV Euro Service op 20 april een overeenkomst getekend met de Franse exploitant Ecomouv‘. Hiermee is de weg geplaveid voor automatisch registreren en afrekenen met een on board unit. DKV komt nu met een on board unit voor uniform registreren en afrekenen van alle kosten voor weggebruik in Frankrijk. Het betreft een DKV Box die tevens compatibel is voor TIS PL en waarmee dus op alle Franse wegen met tol- en andere heffingen automatisch kan worden geregistreerd en afgerekend. Wie als klant van DKV de nieuwe DKV Box gebruikt, profiteert daarmee niet alleen van de mogelijkheid tot simpel afrekenen, maar ook van aantrekkelijke kortingen die in geval van post-pay afrekenen bij TIS PL kunnen oplopen tot 13% en bij de Eco Taxe tot 10%. Bovendien gaat het bij DKV om een all-in oplossing, ofwel alle tolservice onder één dak, vanaf bestellen en aanvragen tot en met feitelijke afrekening en btw-restitutie.

DKV: EcoTaxe experts

Op de Parijse beurs voor transport en logistiek SITL Europe Paris heeft DKV zich met drukbezochte workshops gemanifesteerd als expert op gebied van deze nieuwe milieubelasting. Wie een DKV Box heeft, profiteert van innovatieve toepassingen en toegevoegde waarde zoals DKV eReporting. Hiermee kunnen alle (tol)transacties individueel worden ingezien, geëvalueerd en bewerkt, en verlopen fleet management en kostencontrole aanmerkelijk efficiënter. De DKV Box is simpel en snel geïnstalleerd en kan naar verwachting vanaf oktober 2012 bij DKV worden besteld.

Meer informatie op www.dkv-euroservice.com/tol-frankrijk

Scroll naar boven