Spring naar content

Thibaut Exelmans is beste student Autotechnieken in Vlaanderen

De automobielsector biedt vandaag tal van kansen voor jong afgestudeerden. De sector is steeds op zoek naar gemotiveerde en geschoolde medewerkers. FEDERAUTO  wil zorgen voor een vlotte doorstroming van het onderwijs naar de arbeidsmarkt. Daarom organiseerde FEDERAUTO Vlaanderen in samenwerking met BMW Belux en EDUCAM haar jaarlijkse editie van de wedstrijd de ‘Gouden Autosleutelhanger’ (voor Vlaanderen al de 43e jaargang). Leerlingen autotechniek en automechanica streden om de titel van ‘Beste leerling autotechniek’ met voor de winnaar de bijhorende Gouden Autosleutelhanger-trofee. De wedstrijd is sinds jaar en dag een vaste waarde in de agenda van scholen en opleidingscentra. Deze jaargang gingen maar liefst 29 Vlaamse scholen de uitdaging aan, een record!  Elke school werd vertegenwoordigd door twee studenten uit TSO autotechniek of leerjongens en -meisjes (Syntra) van het laatste jaar automechanica. In de eerste ronde kregen de verschillende schoolteams een aantal praktische proeven voorgeschoteld. Nadien legde elke deelnemer individueel een theoretische test af. Hierbij stond vooral de moderne autotechnologie centraal. Na dit eerste deel van de wedstrijd selecteerde een professionele jury vier leerlingen die nadien onderling zouden strijden om de hoofdprijs. Deze vier finalisten namen het in de finale tegen elkaar op in een ultieme praktische proef. Elke finalist nam een BMW 3 Reeks onder handen waarbij de leerling die het snelst de juiste diagnose stelt de felbegeerde ‘Gouden Autosleutelhanger 2012’ wint. Dit jaar viel de eer te beurt aan Thibaut Exelmans van Syntra Turnhout vóór Bram Bogaert uit Scheppersinstituut Wetteren en Samy Platteborze uit Syntra Neerpelt. De winnende school, Syntra Turnhout, ontvangt daarbovenop uit de handen van BMW Belux een wagen voor educatieve doeleinden. Voor de editie van 2012 werd in het kader van de Gouden Autosleutelhanger een uniek partnership aangegaan met BMW Belux, waarbij de lokale BMW-dealers fungeerden als meter/peter van een technische school of Syntra en zodoende de brug werd geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Scroll naar boven