Spring naar content

Cordeel wil kilometers vreten met DAF XF105

Bouwbedrijf Cordeel heeft onlangs enkele aantrekkelijke nieuwe contracten binnengehaald. Hierbij maakt het bedrijf vooral gebruik van haar eigen productieafdelingen en expertise. Om voortaan onder andere prefabelementen en andere voorverwerkte bouwproducten gepast op hun plaats te krijgen, koos Cordeel onlangs voor twee DAF XF105 met 460 pk. Cordeel is een familiebedrijf dat nog altijd in handen van de familie Cordeel is. Buiten vestigingen in Temse, Hoeselt en Villers-le-Bouillet beschikt men ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Bulgarije over vestigingen. De aanwezigheid van Cordeel in Oost-Europa is niet toevallig. Het bedrijf gaat er immers prat op dat het zijn klanten volgt. Toen die massaal de wijk namen naar het voormalige Oostblok, opende ook Cordeel daar een vestiging. Het eerder beperkte aantal trekkers – Cordeel beschikt over slechts vijf trekkers – en de 38 eigen opleggers in Temse worden niet enkel ingezet voor rekening van de beton- en metaalafdeling, maar bevoorraden eveneens de werven van diverse zaken tijdens het hele bouwproces.  Onze vrachtwagenvloot is bewust beperkt gehouden omdat de pieken en dalen ver uit elkaar liggen in de activiteiten van Cordeel, zodat charteren vaak de beste oplossing is. DAF is niet echt een nieuwe speler in het wagenpark van Cordeel. De afdeling in Hoeselt nam eerder al wel een DAF in gebruik en bleek daar bijzonder tevreden over. Uiteindelijk koos Cordeel nu opnieuw voor twee nieuwe DAF XF105. Beide exemplaren hebben 460 pk in huis, wat ruim voldoende is voor het werk waarvoor ze worden ingezet. Namelijk het vervoeren van prefabelementen en producten van de metaalafdeling. De eerste ervaringen met de DAF XF105 zijn uitermate positief voor het bouwbedrijf. Ze worden ingezet voor het vervoer tussen de eigen vestiging en de werven waar Cordeel aan de slag is. “Wij kozen bewust voor een 4×2-trekker. Die zijn nu eenmaal zuiniger dan de drie-assers die wij in gebruik hebben van andere merken. Vooral in combinatie met de geautomatiseerde AS Tronic blijkt de XF105 voor ons een schot in de zuinigheidsroos”, stelt Philippe Ertzinger. Hij voegt er meteen aan toe dat naast de kwaliteiten van de truck zelf ook de service die Garage Van den Keybus levert, voor hen een belangrijke parameter is inzake klantentevredenheid. Ruime openingsuren en het meedenken met de klant ervaart Cordeel als bijzonder positief.

Scroll naar boven