Spring naar content

Nieuwe Dynafleet app van Volvo Trucks

Dynafleet, het transportinformatiesysteem van Volvo Trucks, is nu beschikbaar via een app, waardoor de informatie nu nog toegankelijker is.

De Dynafleet app stelt bedrijven in staat om via smartphone of tablet hun hele wagenpark en transportopdrachten op afstand te beheren, vanaf elke locatie. Ze kunnen ook in real-time toegang krijgen tot gedetailleerde informatie over exacte locatie, brandstofverbruik, rijtijden, uitstoot en de locaties van Volvo Trucks-dealers. “Met de nieuwe Dynafleet app hebben we de toegang en navigatie van mobiele apparaten zeker verbeterd,” zegt Jarkko Aine, Communications & Competence Manager bij Volvo Trucks. “De interface is duidelijk en eenvoudig. Het stelt gebruikers in staat om op elk moment en vanaf elke locatie toegang te krijgen tot belangrijke informatie over het wagenpark.” In combinatie met chauffeurstraining, kan informatie verzameld via Dynafleet helpen het brandstofverbruik te verminderen met maar liefst zeven procent. En nu, met de lancering van de app, omvat Dynafleet brandstofefficiëntie scores, die kunnen leiden tot verdere besparingen.

Door voor elk voertuig en iedere bestuurder het brandstofverbruik bij te houden, berekent de Dynafleet app de brandstofefficiëntie scores op vier belangrijke gebieden: anticiperen en remmen, gebruik van motor en versnellingsbak, snelheid aanpassen, en stilstand. Elke score kan vervolgens worden opgesplitst in specifieke parameters voor meer gedetailleerde informatie.“De brandstofefficiëntie scores zijn uniek voor de Dynafleet app en maken het nog eenvoudiger om het brandstofverbruik te volgen en te verminderen,” zegt Jarkko Aine. “Gebruikers hebben toegang tot de totale resultaten van het gehele wagenpark of afzonderlijke trucks en chauffeurs. Ook zijn gegevens uit specifieke periodes te raadplegen. De scores kunnen ook worden ingedeeld in specifieke parameters. Hiermee hebben bedrijven nauwkeurig inzicht in de gebieden die moeten worden verbeterd, zodat direct actie ondernomen kan worden. Later in het jaar zullen we deze functie ook toevoegen aan Dynafleet Online.” De nieuwe Dynafleet app is nu beschikbaar voor de iPhone en iPad. Alle Dynafleet gebruikers kunnen de app gratis downloaden via de Apple App Store. “Onze klanten maken steeds vaker gebruik van smartphones en tablets. We krijgen steeds meer verzoeken voor een toepassing zoals deze,” zegt Peter Brännerud, Services Sales, Volvo Truck Center Zweden. “Deze app is precies waarop ze hebben gewacht en ik verwacht dat het heel populair wordt.”Dynafleet werd oorspronkelijk gelanceerd in 1994. Hiermee is Volvo de eerste Europese truckfabrikant die zijn eigen transportinformatiesysteem aanbiedt. In de afgelopen jaren is de verkoop aanzienlijk toegenomen en vandaag heeft Dynafleet meer dan 30.000 gebruikers, in vergelijking met 11.000 slechts twee jaar geleden. Het is beschikbaar in 19 talen en in alle markten behalve Noord-Amerika.

Scroll naar boven