Spring naar content

Blokker kiest voor twee 13,60 meter dubbeldek-opleggers van Burgers Carrosserie Aalsmeer

Voor distributieritten in de Benelux, en met name voor de ritten naar vestigingen in België en Luxemburg, heeft winkelketen Blokker twee 13,60 meter Double-deck-opleggers van Burgers Carrosserie in gebruik genomen. Door de invoering van nieuwe, kleinere ladingkarren kwam ook de optie dubbeldek-oplegger weer in beeld. Per rit ligt bij deze configuratie het totaal aantal karren op 87 stuks. Duidelijk meer dan er in een reguliere 13,60 meter oplegger of een combi met een middenas aanhangwagen passen. Blokker maakte al eerder de overstap naar een Ecocombi (LZV), maar het werkgebied van deze combinatie blijft vooralsnog nog steeds beperkt tot Nederland. Om de wendbaarheid van de combinatie te maximeren zijn beide 9 tons Tridec-assen hydraulisch mechanische sturend. Aan de achterzijde is gekozen voor een topklepoplossing, omdat in het verleden bleek dat een volledig afsluitende, langere, laadklep bij een aantal loslocaties problemen geeft. Het laadklepplateau is voorzien van opklapbare veiligheidshekken, afrijdplaten en biedt plaats aan acht karren. De opleggers beschikken verder een Dekra ladingszekerings- en een PIEK-certificaat. Met de inzet van deze dubbeldek-opleggers op de lange afstanden verhoogt Blokker niet alleen de transportefficiency maar nemen brandstofkosten en CO2 uitstoot verder af.

Voor de bevoorrading van de Blokker en Big Bazar winkels in de Benelux rijden er dagelijks vanuit Geldermalsen en Mijdrecht 82 moderne voertuigcombinaties. Deels uitgevoerd als combi met een middenasaanhanger terwijl het andere deel bestaat uit trekkers met een 13.60 meter oplegger. Momenteel rijden er voor de Nederlandse markt meerdere Ecocombi’s, bestaande uit een dubbele city-oplegger(de 2 city configuratie). Naast de belevering van 650 winkels in Nederland en 220 in België en Luxemburg verzorgen deze trucks ook de retourladingen in de vorm van lege karren, overige emballage, afval en retourartikelen.

Scroll naar boven