Spring naar content

Opel Movano : meer efficiëntie, veiligheid en comfort

De Movano, Opels veelzijdige en bijzonder succesvolle lichte bedrijfswagen, is voortaan nog brandstofefficiënter, veiliger en comfortabeler dankzij verschillende verbeteringen aan zijn motoren en infotainmentsystemen. De meeste klanten in het bedrijfswagensegment die hun werkdag met hun voertuig doorbrengen, kunnen nu genieten van een Movano die nog beter uitgerust is om als mobiel kantoor te fungeren. Het brandstofverbruik ligt lager dan ooit – een belangrijke factor voor wie een eigen bedrijf uitbaat en bedrijfskosten als een hoge prioriteit beschouwt. Aan de 74 kW/100 pk en de 92 kW/125 pk sterke versies van de 2.3 CDTI-motor van de Movano, die standaard beschikken over een handgeschakelde zesversnellingsbak, werden een reeks optimalisaties doorgevoerd. Alle infotainmentsystemen in de Movano zijn voortaan voorzien van Bluetooth en USB-aansluiting, waardoor het comfort- en het veiligheidsniveau aan boord beduidend hoger liggen. Dit betekent dat de bestuurder van de Movano die zijn gsm tijdens het rijden wil gebruiken, dit voortaan op een veilige manier handsfree kan doen. Gebruikers kunnen voortaan ook naar hun mp3-speler luisteren en het apparaat bedienen via de ingebouwde USB-aansluiting. De recentste cijfers over een volledig jaar (2011) laten sterke groeicijfers zien in de verkoopcijfers van Movano ten opzichte van het jaar daarvoor. Alle belangrijke markten zoals Duitsland, het VK, Frankrijk, Italië, België en Nederland droegen bij tot de aanzienlijke gemiddelde Europese groei van 70 %. Men verwacht dat de verkoop van Movano in 2012 zal blijven stijgen.

 

Scroll naar boven