Spring naar content

TRAILER VERHUIST NAAR HET VOORJAAR VAN 2014

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) heeft in nauw overleg met de grootste marktspelers uit de opleggerbranche beslist om met de vakbeurs Trailer te verhuizen naar een later tijdstip. De vijftiende editie zal doorgaan in de lente van 2014, in Kortrijk Xpo.  De b2b-beurs wordt compacter en qua bezoekers wordt er voornamelijk gemikt op de thuismarkt en de buurlanden. TLV werkte low-budget-oplossingen uit om de drempel tot deelname aan Trailer 2014 sterk te verlagen. Na Trailer 2011 kondigde beursorganisator Transport en Logistiek Vlaanderen aan dat er een grondige evaluatie van de voorbije editie zou gebeuren. De kritische beoordeling van Trailer 2011 was voor TLV het signaal om een grootschalige gespreksronde aan te vatten met zowel de exposanten als de bedrijven die om diverse redenen hadden afgehaakt. Hierbij kwamen de grote spelers uit de opleggerbranche aan bod.

De volgende editie van Trailer zal doorgaan in de lente van 2014. Dit wordt door alle betrokkenen beschouwd als een gunstiger tijdstip voor investeringsbeslissingen. Kortrijk Xpo blijft behouden als beurslocatie. In vergelijking met de voorbije edities zal de beurs geconcentreerd worden op 4 dagen. Ook de openingsuren worden aangepast. Trailer 2014 zal dagelijks pas na de middag haar deuren openen en zal ook na de kantooruren kunnen bezocht worden. De beurs zal op donderdag beginnen en op zondag worden afgerond. Dit zal alle vervoerders en fleetowners de mogelijkheid geven de beurs te bezoeken. Ter afsluiting van de eerste beursdag, organiseert TLV een netwerkevent.  Dit bleek een groot succes in 2011.

Aan het basisconcept van Trailer wordt niet geraakt. De beurs blijft zich richten tot professionele bezoekers die per definitie ook decisionmakers zijn. Daarbij wordt vooral gemikt op bezoekers uit België en de buurlanden. Trailer zal in de even jaren immers het enige beursevent in België zijn waar de fabrikanten, invoerders en verdelers van opleggers, aanhangwagens, motorvoertuigen, telematica en alle toebehoren uit de transport- en logistieke sector hun producten tentoon kunnen stellen. Trailer 2014 wordt tenslotte ook toegankelijker voor exposanten die op zoek zijn naar low-budget-oplossingen, met interessante all-in formules. Bovenstaande vernieuwingen worden door TLV in de loop van de komende maanden verder uitgewerkt, in nauw overleg met de standhouders. Bovendien zal deze formule vervolledigd worden met andere vernieuwingen zodat elke beslisser in de sector Trailer 2014 als ‘niet te missen’ zal beschouwen.

Scroll naar boven