Spring naar content

Transportbedrijf Petitjean & fils viert 75 jaar Volvo trucks

Al 75 jaar rijdt transportbedrijf Petitjean & fils met Volvo Trucks. In 1937 werd de allereerste Volvo truck gekocht en nu, 75 jaar later, kiezen de zoon en de kleinkinderen van de stichter nog altijd voor de kwaliteit en veiligheid van Volvo Trucks. Jacques Petitjean vertelt: “Mijn vader Armille Petitjean is 75 jaar geleden in Andenne met ons bedrijf gestart. Gezien onze ligging in de Ardennen met werkelijk zeer steile hellingen in onze omgeving, was het onmiddellijk duidelijk dat wij moesten kiezen voor degelijke en krachtige trucks. Hij koos zonder de minste twijfel voor een leider in de markt: de Volvo LV93, met een benzinemotor, 6 cilinders, 4l. Dit voor de prijs van 50.000 BEF + 7% tax. Hij plaatste zijn handtekening op 9 juli 1937 en heeft geen moment spijt gehad van zijn keuze.” Ook vandaag kiest Petitjean & Fils nog steeds voor Volvo voor zijn voertuigenvloot.

Op dit moment rijden er 3 Volvo Trucks type FH en 1 FM rond. De firma transporteert internationaal algemene goederen en regionaal o.m. suikerbieten en granen. In het familiebedrijf rijdt kleinzoon Jacques met de trucks, en verzorgt dochter Marcelle de administratie. De meest recente Volvo heeft men in mei 2011 aangekocht : een Volvo FH 500 met globetrotter XL cabine, Ishift en VEB+. Net als 75 jaar geleden worden de trucks tot op vandaag onderhouden door Volvo Trucks dealer Truck Service Sebastian in Namen. Dit jubileum werd nog eens extra gevierd met een bezoek aan Volvo Europa Truck in Gent, waar de Volvo Trucks worden geproduceerd.

Scroll naar boven