Spring naar content

32ste Truckstar Festival

Nederlandse beroepschauffeurs zijn trots op hun vak. En dat gaan ze zaterdag 28 en zondag 29 juli weer volop uitstralen op het 32e Truckstar Festival, het grootste publieksevenement op transportgebied in Europa. Op een terrein van meer dan één miljoen vierkante meter staan meer dan tweeduizend vrachtwagens. En er zijn allerlei spannende activiteiten en attracties. Geen enkele andere beroepsgroep laat zó duidelijk de liefde voor het vak blijken. En de Nederlandse chauffeurs springen er in Europa op vele fronten bovenuit. Niet alleen qua vakkennis, maar zeker ook qua betrokkenheid bij de transportsector. Het Truckstar Festival is hún feest. Maar tegelijk is het ook meer dan alleen een feest voor chauffeurs of truckliefhebbers. Er komen vele duizenden dagjesmensen op af. De afgelopen jaren kwamen er, verdeeld over de twee dagen, 60.000 bezoekers.

Twee dagen vol spektakel
Op beide dagen is er een boordevol programma. Vertrouwde elementen als de caravanraces en de decibellencontest krijgen gezelschap van een spectaculaire hoofdact. De Italiaanse stuntman Holer Togni gaat proberen een nieuw wereldrecord te vestigen door met een vrachtwagencombinatie meer dan 152 meter op één zijkant te rijden. En voor het eerst maken buitenlandse professionele racetrucks dit jaar hun opwachting.

Internationaal evenement
Het internationale karakter van het Truckstar Festival blijkt ook uit de vele buitenlandse showtrucks die op de paddock te bewonderen zijn. De eigenaars van de vaak schitterend gespoten vrachtwagens hopen dat hun wagen in Assen verkozen wordt tot mooiste showtruck van Europa. Op het beursplein showen de grote Europese truckmerken, waaronder DAF, Scania en Mercedes, hun nieuwste modellen.

Mooiste Truck
Een jaarlijks hoogtepunt is de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. De lezers van Truckstar hebben 27 finalisten geselecteerd in diverse soorten transport. Een vakjury bepaalt tijdens het festival welke vrachtwagen de grote winnaar is en de eretitel Mooiste Truck van Nederland 2012 mag voeren.

Hollandse Avond
Het Truckstar Festival is méér dan alleen vrachtwagens. Er is een kermis en op zaterdag is er de Hollandse Avond, een groots muziekfestijn. Helemaal gepimpt met een nieuwe line-up, een nieuw podium en een prachtige vuurwerkshow als afsluiting. Artiesten die optreden zijn onder meer Mooi Wark, Vinzzent, Helemaal Hollands en als slotartiest niemand minder dan Jannes.

Openingstijden
Het Truckstar Festivalterrein ligt pal aan de A28 (afslag Assen-Zuid). Openingstijden: zaterdag van 09.00 uur tot 23.30 uur en zondag van 09.00 tot 17.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van het TT Circuit Assen tijdens de beide festivaldagen vanaf 09.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.truckstar.nl.

Scroll naar boven