Spring naar content

MAN toont euro 6 reeks

Met vernieuwde motoren en vooral een nieuwe uitlaatgasnabehandeling, haalt MAN de euro 6 norm. De nieuwe trucks zullen worden voorgesteld op de IAA in september. Ze zullen ongeveer 10.000 duurder zijn dan hun euro 5 tegenhangers. Het meergewicht bedraagt 150 tot 200 kg. De buitenzijde van cabines kreeg een beurt, met een nieuwe grille met prominente leeuw. De aërodynamica werd verbeterd en de wagens krijgen allemaal een driedelige bumper. De interieurs van de cabines krijgen een betere afwerking en er komen meer elektronische beschermengelen.

MAN schaft de V8 motoren in 2014 af, wanneer ze zullen worden vervangen door een nieuwe 6 in lijn met een inhoud van 15,2 liter. Over vermogens werd nog niets gezegd, behalve dan dat er meer dan 500 pk uit het blok kon worden gepuurd. Meer nieuws over MAN vrachtwagens in de volgende Transporama.

Scroll naar boven