Spring naar content

Qualcomm lanceert Driver Telematics App

Vanaf deze zomer heeft Qualcomm Enterprise Services Europe een nieuwe oplossing beschikbaar voor transportbedrijven die veel met onderaannemers werken.  Met de Driver Telematics App van Qualcomm kunnen zij voortaan al hun onderaannemers managen en monitoren, ook wanneer die niet zijn uitgerust met een boordcomputer die is aangesloten op het telematicaplatform van hun opdrachtgever. Een smartphone waarop de Driver Telematics App is geïnstalleerd, biedt in dat geval uitkomst. De applicatie betekent ook een uitkomst voor bedrijven die weliswaar werken met het Qualcomm telematicasysteem, maar waarvan een of meer wagens geen unit aan boord hebben. Voor transport- en logistieke bedrijven is het efficiënt en kosteneffectief managen van hun wagenpark en chauffeurs een van de succesfactoren om concurrerend te kunnen opereren. Door gebruik te maken van eigentijdse telematicaoplossingen kunnen zij de grip op hun planning en operationele kosten aanzienlijk vergroten. Die mogelijkheid heb je als transporteur ook, wanneer je vervoerswerkzaamheden uitbesteedt aan subcontractors. Maar die moeten dan wel met jouw  boordcomputers werken. Dat is niet altijd het geval. Dankzij de Driver Telematics App van Qualcomm beschik je dan toch over de mogelijkheid om die subcontractors te managen en te monitoren en kun je via de FleetVisor interface uiteenlopende data real-time binnenhalen en in je BackOffice beheren.

Scroll naar boven