DAF XF105 wint Australische International Design Award 2012

De DAF XF105 heeft op het Australische International Design Awards (AIDA) 2012 gala in Sidney de Design Award™ in de categorie ‘Automotive en Transport’ gewonnen. De jury prees het topmodel van DAF om het elegante design, de uitstekende ergonomie en het hoogstaande comfort. De AIDA Design Awards staan bekend als een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld.‬‬‬‬ De AIDA Design Awards nomineert zowel nationale als internationale ontwerpen. Dit jaar waren er ruim honderd designs die kans maakten te worden uitgeroepen tot winnaar in hun categorie. In de sector ‘Automotive en Transport’ werden de genomineerde ontwerpen beoordeeld op vorm, functie, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. De DAF XF105, die sinds maart dit jaar in Australië leverbaar is, onderscheidde zich volgens de jury vooral ook op het gebied van innovatie  en eindigde voor de gerenommeerde Range Rover Evoque, Jaguar XFR en Audi Q3.