Skip to content

In augustus organiseert Renault Trucks de Optifuel Challenge. Dit internationale evenement, waarbij chauffeurs zo zuinig mogelijk met een Renault Premium, een van te voren vastgesteld parcours moeten rijden, is bedoeld om de zuinigste chauffeur van België te ontdekken. Renault Trucks werkt op alle fronten aan zuinige voertuigen en het verlagen van het brandstofverbruik. In het verlengde hiervan organiseert Renault Trucks in augustus de Optifuel Challenge. In België wordt deze challenge georganiseerd op 23 en 24 augustus bij Renault Trucks in Brasschaat. Alle deelnemers rijden een vast parcours en degene die dat het zuinigste doet, wordt samen met zijn fleet manager en dealer uitgenodigd voor de Europese finale én maakt kans op een Renault Twizy en een jaar lang gratis rijden met een Renault Premium Optifuel. De Europese finale vindt plaats van 18 tot en met 20 oktober in Sevilla, Spanje, op het racecircuit van Monteblanco.

Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, wordt gebruik gemaakt van Optifuel Infomax. Met deze management tool kan een enorme hoeveelheid data uit het voertuig gehaald worden, waardoor de trajecten van de deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen worden vergeleken. “We kijken niet alleen naar brandstofverbruik. We kijken ook of een chauffeur efficiënt rijdt. De opdracht is met een zo laag mogelijk brandstofverbruik en een hoge gemiddelde snelheid veilig te rijden. Zo kijken we naar anticipatie in het verkeer (uitrollen, aantal remmingen, etc.) en ook correct gebruik van het voertuig (gebruik van cruise control, groene zone, etc.) kunnen we perfect met Infomax opvolgen”, aldus Jan de Strooper.

Optifuel Infomax is onderdeel van het Optifuel Programma van Renault Trucks, waar ook Optifuel Training deel van uitmaakt. Deze training maakt de chauffeur bewust van de mogelijkheden van economisch rijden en resulteert in een veiligere en milieuvriendelijkere rijstijl. Het Optifuel Trainingsprogramma is officieel erkend en vertegenwoordigt zeven van de te behalen 35 punten in het kader van de Europese richtlijn voor verplichte nascholing vakbekwaamheid. Met Optifuel Infomax vergelijkt de wagenparkbeheerder eenvoudig de prestaties van de verschillende trucks binnen het wagenpark én die van de chauffeurs. Met de garantie dat men snel in kan grijpen als zich bijzonderheden voordoen.

Chauffeurs die zich in willen schrijven voor de Optifuel Challenge kunnen dit doen via de website van Renault Trucks www.renault-trucks.be.

Scroll To Top