IVECO DAKAR schaalmodellen bij de IVECO dealer

Met een eerste, tweede en zesde plaats in het eindklassement van de vrachtwagens, domineerde IVECO de 33ste Dakar, ‘s werelds zwaarste rally die in januari verreden werd. Het Petronas – De Rooy – IVECO team won de rally met Gerard de Rooy in zijn IVECO Powerstar. Gerard’s Powerstar is voorzien van een IVECO Cursor 13 motor die meer dan 900pk vermogen levert. Achter De Rooy reden teamgenoten Hans Stacey, Miki Biasion, Pep Vila en Jo Adua met een IVECO Trakker uitgerust met dezelfde Cursor 13 motor.
Precies 25 jaar nadat zijn vader de Dakar Rally won, nam Gerard de Rooy de grootste en belangrijkste trofee uit zijn leven in ontvangst. Met het winnen van de Dakar Rally 2012 trad De Rooy met verve in de voetsporen van zijn vader Jan. Het succes van Team De Rooy was compleet in Lima, de hoofdstad van Peru. Met Gerard de Rooy als winnaar in de truckcategorie en neef Hans Stacey op de tweede plaats kleurde het podium Petronas-groen. De vreugde was groot, de emoties immens.
Naar aanleiding van dit grote succes heeft IVECO besloten in samenwerking met WSI Models B.V. zeven unieke IVECO DAKAR schaalmodellen te ontwikkelen en produceren. Twee IVECO modellen uit de 2011 Dakar en vijf modellen van het Petronas – team De Rooy – IVECO uit de Dakar 2012 editie. De uit metaal vervaardigde IVECO DAKAR modellen zijn een exact kopie van de echte racetrucks en zijn voorzien van de kleinste details.
Deze unieke truckmodellen zijn exclusief verkrijgbaar via het IVECO netwerk. De richtprijs bedraagt 78 € per stuk, inclusief BTW.