Spring naar content

TomTom voor vrachtwagenchauffeurs : PRO 5150 TRUCK LIVE

TomTom lanceert de PRO 5150 TRUCK LIVE, een persoonlijk navigatiesysteem voor vrachtwagenchauffeurs. Het systeem voorziet in een jaar gratis LIVE Services inclusief HD Traffic. Daardoor dringt de chauffeur zijn rijtijd terug en vermijdt hij files. Het nieuwe systeem maakt het rijden sneller en veiliger, zorgt voor nauwkeuriger verwachte aankomsttijden en reduceert het brandstofverbruik. Met de PRO 5150 TRUCK LIVE is door geheel Europa te reizen langs truckvriendelijke routes. Zo vermijdt een chauffeur wegen die niet geschikt zijn in verband met tonnage, afmetingen en gevaarlijke stoffen.
Dankzij TomTom HD Traffic ziet een bestuurder een file aankomen. Deze functie is zonder programmeren, direct uit de verpakking, beschikbaar. Onafhankelijke tests hebben laten zien dat de service dekking biedt voor de meeste wegen en met de hoogste accuratesse. Een bestuurder kan zo zijn rustperiode optimaliseren en files vermijden. Dat bespaart rijtijd en reduceert het brandstofverbruik. Het vermindert ook de stress en verbetert de veiligheid op lange reizen.
“Onze nieuwe PRO 5150 TRUCK LIVE stelt onafhankelijke chauffeurs in staat om hun rit goed te plannen, zodat ze minder kilometers maken en minder stress ervaren”, zegt Corinne Vigreux, Managing Director bij TomTom. “Het is een toekomstvaste oplossing die we leveren met ten minste vier gratis kaartupdates per jaar. Het apparaat is ook te upgraden, zodat het desgewenst onderdeel is van onze geavanceerde fleet management-oplossing.”
Het nieuwe apparaat is te upgraden naar TomTom WEBFLEET, waarna het volledige fleet management-mogelijkheden biedt. Chauffeurs verbeteren hiermee de efficiëntie en reduceren de milieubelasting. Opdrachtinformatie is op het systeem op te slaan. Het is ook mogelijk om online rapportages te genereren die voldoen aan regelgeving.
PRO 5150 TRUCK LIVE biedt nauwkeuriger ETA-informatie doordat de IQ Routes-technologie van TomTom de lagere gemiddelde snelheid van de vrachtwagen meeneemt in de calculatie. IQ Routes neemt verkeerslichten, rotondes en andere obstakels onderweg mee, om zo de snelste route op dat moment van de dag te berekenen.

Scroll naar boven