Spring naar content

Altrad Balliauw Groep koopt DAF LF45.180

Altrad Balliauw Groep bestaat uit verschillende bedrijven, die elk hun specialiteit en hun eigen actieterrein hebben. Altrad Stellingbouw Balliauw NV beschikt over een wagenpark van 383 voertuigen. Het gaat hierbij zowel om personenwagens als bestelwagens en werfvoertuigen. “Ons wagenpark is bijzonder heterogeen met 80 vorkheftrucks, 4 ladderliften, 19 tractoren, 15 vrachtwagens, 12 bestelwagens met open laadbak, 74 minibussen, 80 kleine bestelwagens en 99 personenwagens”, overloopt Patrick Driesen, logistiek verantwoordelijke van Altrad Stellingbouw Balliauw NV de volledige vloot. DAF is met drie CF85 en vier LF45 met ladderliftopbouw sterk vertegenwoordigd in de vrachtwagenvloot. De drie CF85, waarvan er twee voorzien zijn van een Palfinger laadkraan worden ingezet voor het vervoeren van stellingmateriaal en het laden en lossen op de werven. De vier LF45 ladderliften worden gebruikt om materieel naar boven of naar beneden te brengen. “Bij stellingbouw zijn wij gewoon van op grote hoogte te werken en hebben wij behoefte aan een stevige, veilige en betrouwbare ladderlift, die een prima hulpmiddel vormt bij het opbouwen en afbreken van onze stellingen”, verduidelijkt Patrick Driesen. De ladderliften zijn overigens extra beveiligd tegen overladen. Indien de lift te zwaar beladen wordt, weerklinkt niet alleen een signaal, maar gaat hij ook niet meer naar boven of beneden.

Niettegenstaande Altrad Balliauw Groep al langer met DAF samenwerkt, is de samenwerking de laatste tijd toch intenser geworden. “Wij hebben een DAF in dienst, die al twaalf jaar meegaat. Toch was die eigenlijk maar door een overname in ons bedrijf gekomen. Maar een truck die zolang meegaat, overtuigt door zijn sterkte”, legt Patrick Driesen uit.

Scroll naar boven