Spring naar content

EVERT HALVARSSON NIEUWE MANAGING DIRECTOR SCANIA BENELUX

Met ingang van 1 juli jl. heeft Evert Halvarsson als Managing Director van Scania Benelux José Badía opgevolgd. Evert Halvarsson (55) heeft binnen de Scania-organisatie een ruime ervaring opgebouwd. Van 2004 tot 2009 was hij onder andere Managing Director van Scania Production Zwolle. José Badía heeft binnen de internationale Scania organisatie een nieuwe functie aanvaard. Als Managing Director van Scania Nederland B.V., Scania Belgium nv/sa en Scania Luxembourg sa zal Evert Halvarsson leiding geven aan alle sales- en serviceactiviteiten van Scania in de Benelux.
Evert Halvarsson heeft binnen binnen de (Saab-)Scania organisatie een groot aantal functies vervuld. In 1978 begon hij als trainee. In de beginjaren waren zijn werkzaamheden met name gefocust op engineering. In de jaren negentig is hij voor Scania betrokken geweest bij de motorontwikkeling om later in het management van Scania Latin America (SLA) als Director R&D en Purchasing te opereren. Na een korte onderbreking buiten Scania startte hij in 2004 als MD van Scania Production Zwolle. In 2009 maakte hij de overstap naar DynaMate als CEO en MD. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de wereldwijde facilitaire ondersteuning van Scania. Deze functie is dus thans verruild voor zijn nieuwe positie binnen Scania Benelux.

Scroll naar boven