Spring naar content

Speciale MAN TXG 53.540 voor Martens en Van Oord

Voor een specialist in grote infrastructurele projecten en grondwerken op land en onder water, is een vloot specialistisch materieel van groot belang. Voor de aanschaf van een zwaartransporttrekker worden dan ook hoge eisen gesteld. “De MAN TXG 53.540 is een van de weinige trucks die in aanmerking komt. We zijn zeer tevreden met onze nieuwe aanwinst”, zegt Andre Haak van Martens en Van Oord.
Martens en Van Oord, een gerenommeerd bedrijf dat sinds 1986 actief is in grond-, weg- en waterbouw, werkt met louter specialistisch materieel als graafmachines, hijskranen, dumpers en bulldozers. Alleen al het transport van dit soort voertuigen is een vak apart. De trekkers die voor dit soort werkzaamheden worden ingezet, moeten voldoen aan talloze eisen die vooral gericht zijn op laad- en trekvermogen. “MAN is een van de weinige fabrikanten die zwaartransporttrekkers aanbiedt. Bovendien zijn wij zeer tevreden over de 22 MAN-trucks die wij reeds in ons bezit hebben, en de relatie met Thieu van Dorst Bedrijfswagens is uitstekend”, vertelt Andre Haak. “MAN biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en Thieu van Dorst levert een geweldige service. Dat wij voor een nieuwe transporttrekker bij MAN uitkwamen, is dan ook bijna vanzelfsprekend.”
Martens en Van Oord is sinds 17 augustus de eigenaar van een TGX 53.540 10×4/6 BLS met XXL-cabine. Gezien het zware trekwerk waarvoor deze truck wordt ingezet, is de TGX uitgerust met een Tipmatic-versnellingsbak met WSK-koppelomvormer en Intarder, hydrauliek ten behoeve van de oplegger en een Jost JSK50 Koppelschotel. “Ook heeft Thieu van Dorst ons uitstekend begeleid met de ombouw naar een vijfasser. De TGX 53.540 is standaard immers een vierasser. Met de extra as is het laadvermogen toegenomen tot 72 ton en is het de zwaarste trekker in onze vloot”, aldus Andre Haak.
Zaterdag 15 september was een feestelijke dag voor Martens en Van Oord. Onder toeziend oog van ruim duizend genodigden werd het nieuwe kantoor aan de Damweg 50 in Oosterhout officieel geopend. “Tijdens de opening werd niet alleen een volledig gerestaureerde Caterpillar D25U uit 1956 onthuld, maar gaf ook de nieuwe MAN TXG 53.540 acte de présance. Deze trekker maakt veel indruk en is een symbool voor de groei van ons bedrijf”, besluit Andre Haak.

Scroll naar boven