Spring naar content

Levering van 9 distributievoertuigen Iveco Eurocargo aan de Federale Politie

Voor haar distributieafdeling, heeft de Federale Politie onlangs een bestelling van 9 Iveco Eurocargo distributievoertuigen in ontvangst genomen. Met deze levering loopt de Iveco vloot bij de Federale Politie op tot 34 voertuigen (27 Eurocargo, 6 Daily et 1 Stralis).
De levering betreft het type Iveco Eurocargo ML120EL22P (MTM van 11.990 kg), 6 cilinder Tector motor met een cilinderinhoud van 5880 cm3, die 217 pk ontwikkelt (2100-2700 t/min) met een koppel van 680 Nm (1200-2100 t/min). Ze zijn uitgerust met een geautomatiseerde ZF-versnellingsbak, een gesloten opbouw met klep van Veko en een achteruitrijcamera om de veiligheid te vergroten tijdens het manoeuvreren.
De ML 120 EL versie van de Iveco Eurocargo onderscheidt zich vooral door een lage in-en uitstap van de cabine, met slechts één trede die bijzonder geschikt is om het werk te verlichten bij distributieopdrachten met frequente stops. Ten opzichte van de basis ML120E versie, onderscheidt de EL versie zich ook door een lager chassis (-9 cm in geladen toestand, ter hoogte van de achteras). Het tarragewicht (gewicht leeg) van de EL versie is ook lichter en biedt hierdoor meer laadvermogen (+270kg).

Scroll naar boven