Spring naar content

Transporeon en Ticontract openen samen een vestiging in Singapore

Transporeon en Ticontract, de twee bedrijven van de Transporeon Group die gespecialiseerd zijn in e-logistics oplossingen, maken hun intrede in de Aziatische groeimarkt. Nadat de twee bedrijven in Philadelphia, USA, hun vestigingen hebben geopend, is dit voor de ondernemingsgroep de volgende vestiging buiten Europa. Het officiële startschot werd op 1 november 2012 gegeven met de opening van een kantoor in Singapore.
De webgebaseerde oplossingen van de Transporeon Group bieden bedrijven functionaliteiten aan vanaf de sourcing van transport, tot de efficiënte afwikkeling en reporting ervan. Door uitbreiding naar de Aziatische markt moet de begeleiding van bestaande klanten lokaal worden uitgebreid, nieuwe klanten worden aangetrokken en daarmee de strategische groei van de Transporeon-groep worden gegarandeerd. “Transportnetwerken worden vandaag de dag op vele locaties over de gehele wereld gepland en aangestuurd. Met een global presence beschikken wij over nog betere mogelijkheden om onze klanten als betrouwbare partner bij hun groei in de wereldmarkten te ondersteunen”, aldus Patrick van Gerven, Business Development Manager van Ticontract .
Vooral in Azië zijn wereldwijde transportmanagementsystemen tot nu toe slechts zeer gefragmenteerd en onvoldoende geïntroduceerd, en bestaat een grote vraag op de markt. “Door ons uitgebreide en complementaire productaanbod over de gehele supply chain, bieden wij een nauw aansluitend systeem voor transport en logistiek en positioneren ons ook bij lokale industriële ondernemingen en logistieke dienstverleners als een aantrekkelijke leverancier van e-logistics oplossingen”, aldus Michel Haenen, Country Manager Benelux van Transporeon.
Voor de business in Azië heeft Transporeon de logistieke expert Mario Sander als Managing Partner voor de hiervoor opgerichte TRANSPOREON Group Asia – Pacific Pte Ltd weten te contracteren. In zijn nieuwe functie is hij naast klantenbegeleiding en acquisitie, verantwoordelijk voor de uitbreiding van de salesorganisatie en de vorming van een team ter plaatse.
Mario Sander beschikt over een ervaring van meer dan 20 jaar in het internationale supply chain management en is al sinds 2005 in Azië actief, o.a. als Board Member Asia Pacific en Senior Vice President Business Development bij DHL.

Scroll naar boven