Spring naar content

Scania is Green&Mean op Truck&Transport 2013

Scania staat op Truck&Transport in het teken staan van de volledige 9-liter en 13-liter Euro 6 motorenrange die nu al leverbaar is. Verder zal veel aandacht worden besteed aan het brede aanbod ondersteunende diensten, met de nadruk op Trailer Services, Fleet Management systems, Driver Academy (Training), Ecolution by Scania  en Fleetconsultancy by Scania. Hiermee wil Scania de transporteur zoveel mogelijk bijstaan. Met deze producten en diensten wordt een unieke meerwaarde gerealiseerd om gezamenlijk tot een hogere rendabiliteit te komen.

Dat de Scania Euro 6 ‘green’ is blijkt wel uit de gestelde normen. In vergelijking met Euro 5 is er een reductie in NOx tot 80% en een reductie van het aantal roetdeeltjes met circa 99%. Maar dat de Scania Euro 6 ook ‘mean’ is, oftewel ook uitstekend presteert in de harde dagelijkse praktijk, blijkt uit de grote tevredenheid van vele transporteurs in de Benelux en diverse perstesten die glansrijk zijn doorstaan. Inmiddels rijdt er al een flink aantal Scania Euro 6 voertuigen op de wegen en het brandstof- en AdBlue verbruik zijn zeer gunstig. Een extra reden dus om nu al de stap te nemen naar deze strenge milieunorm, naast het vooruitstrevende imago en nieuwe toetredingsnormen die al op sommige sites van toepassing is.

Scroll naar boven