Spring naar content

IVECO : Euro VI Crossway Low Entry bij De Lijn

IVECO ontving een recordbestelling van de Vlaams-Belgische openbaar vervoer maatschappij, De Lijn. De levering van 160 Crossway Low Entry Euro VI zal begin 2014 van start gaan. De Vlaams-Belgische exploitant beoordeelde IVECO’s voorstel van Crossway Low Entry Euro VI als de economisch en technisch meest voordelige aanbieding. De Lijn heeft momenteel meer dan 2300 bussen in haar vloot, die jaarlijks ongeveer 500 miljoen passagiers vervoeren over meer dan 225 miljoen kilometers in totaal. De 160 nieuwe Euro VI autobussen zullen op Vlaanderens interstedelijk netwerk ingezet worden. De Crossway Low Entry bussen die door De Lijn werden besteld, zullen uitgerust worden met Euro VI Cursor 9 motoren met High Efficiency SCR (HI-eSCR), een geavanceerd systeem,  volledig gepatenteerd door FPT Industrial, dat werkt zonder gebruik te maken van EGR (Exhaust Gas Recirculation) en dat vermindering van uitstoot en een lagere TCO (Total Cost of Ownership) garandeert.

Scroll naar boven