Spring naar content

MEWA-assortiment : gerenommeerde merken

De veiligheid van hun medewerkers is ondernemingen duidelijk wat waard, en terecht! Werkgevers kiezen bij de aankoop van persoonlijke beschermingsmiddelen steeds vaker voor merken die bekend staan om de hoogstaande kwaliteit van hun producten. Dat stelt ook MEWA vast, bij het overlopen van de bestellingen die aankopers de voorbije jaren deden uit haar koopcatalogus voor arbeidsveiligheid. Het aandeel van veiligheidshandschoenen en -schoenen met klinkende namen als Puma, Lavoro, Ansell of het het eigen merk Korsar, kent de voorbije vijf jaar een continue groei. MEWA ziet een overproportionele stijging van de omzet bij duurdere veiligheidsschoenen van topkwaliteit. In vergelijking daarmee is de toename in het lagere prijssegment geringer. Eén van de redenen om te kiezen voor de betere merken schuilt in de combinatie veiligheid en esthetiek, twee trends die ook op vlak van PBM’s een steeds grotere rol spelen. Werkgevers willen hun medewerkers niet alleen veilig, maar ook elegant uitrusten. En dat heeft alles te maken met de vaststelling dat het juiste design wel degelijk bijdraagt aan een verbeterde veiligheid op de werkvloer. Veiligheidsschoenen die amper te onderscheiden zijn van vlot vrijetijdsschoeisel worden immers graag gedragen, net als veiligheidshandschoenen met een goede pasvorm en een hip kleurtje. Logisch toch, dat PBM’s die effectief gedragen worden, de beste bescherming bieden! De correcte verwerking van hoogwaardige materialen resulteert niet alleen in een betere bescherming, maar ook in een langere levensduur in vergelijking met de zogenaamde ‘witte’ producten. De hogere aankoopprijs is dan ook snel terugverdiend!      Veilig en draagbaar. Dat geldt ook voor alle collecties veiligheidskleding die MEWA aanbiedt in het ondertussen genoegzaam bekende full-servicesysteem. Veiligheidskleding hoeft niet zwaar, stijf en oncomfortabel te zijn, om de drager doeltreffend te beschermen. Om de beschermende eigenschappen te behouden, is het echter wel essentieel de kleding vakkundig te onderhouden. Daar zorgt MEWA Textil-Management voor: ophalen, wassen, op kwaliteit controleren en terugbrengen, in perfecte staat. Een ideale combinatie: kwaliteitsmerken voor veiligheidsschoenen en -handschoenen in de koopcatalogus én topkwaliteit voor veiligheidskleding in full-service. Zo is elke medewerker van kop tot teen optimaal beschermd!

Scroll naar boven