Spring naar content

Volvo Dynamic Steering: moeiteloos sturen

Een paar maanden na de introductie van de nieuwe FH-serie komt Volvo Trucks alweer met een technische innovatie van wereldformaat. Volvo Dynamic Steering combineert conventionele hydraulische stuurkracht met een elektronisch aangestuurde elektromotor die is gemonteerd op de stuurinrichting. Het resultaat is precisiesturing, waardoor de werkomgeving van de chauffeur veiliger, comfortabeler en prettiger wordt. “Deze gepatenteerde technologie biedt de chauffeur in alle werkomstandigheden voordelen. Op de snelweg geeft het dynamische stuursysteem ongekende richtingsstabiliteit. Bij lage snelheden kan ook een zwaarbeladen truck eenvoudig met één vinger worden bestuurd,” aldus Claes Nilsson, President Volvo Trucks. Een elektronisch aangestuurde elektromotor die op de stuurkolom is gemonteerd, is de grote technologische innovatie van Volvo Dynamic Steering. De elektromotor, die samenwerkt met de hydraulische stuurbekrachtiging van de truck, heeft een maximaal koppel van 25 Nm en wordt duizenden keren per seconde aangestuurd door de elektronische regeleenheid.

 

Scroll naar boven