Spring naar content

Succesvolle start BharatBenz

Drie maanden na de introductie van de eerste BharatBenz truck op de Indiase markt maakt Daimler’s dochteronderneming Daimler India Commercial Vehicles (DICV) voor het eerst de balans op. DICV verkocht vanaf de start op 26 september 2012 tot eind 2012 1.098 zware trucks in de gewichtsklassen van 25 tot 31 ton. In het eerste kwartaal van 2013 komt DICV met nog meer modellen van het merk BharatBenz. In totaal zullen tot 2014 17 verschillende BharatBenz modellen van 6 tot 49 ton op de Indiase markt worden gebracht.

Na slechts drie maanden werd DICV al onderscheiden met twee awards van het gerenommeerde Indiase truckmagazine Commercial Vehicles: de zware truck met een GVW van 31 ton werd uitgeroepen tot ‘Apollo Truck of the Year 2013’ in de kategorie internationaal transport en het truckprogramma tot ‘Apollo Commercial Vehicle of the Year 2013’.

DICV kijkt terug op een succesvol jaar 2012. Na de opening in april 2012 van de ultramoderne productielocatie in Chennai is DICV eerst begonnen met de fabricage en de verkoop van de zware BharatBenz truck van 25 tot 31 ton. In oktober vorig jaar volgde de productie van de middelzware trucks van 9 tot 12 ton die vanaf dit jaar in India verkocht zullen worden.

Scroll naar boven