Spring naar content

Nieuwe Atego gelanceerd

Mercedes-Benz heeft de nieuwe Atego gelanceerd. De euro 6 truck zal vanaf mei besteld kunnen worden, eerste leveringen vanaf juli. De wagen heeft een euro 6 aandrijflijn gekregen, maar het leeggewicht van de wagen is niet toegenomen. De meerprijs voor een euro 6 Atego zou 5.000 euro bedragen ten opzichte van een vergelijkbaar euro 5 model.

De cabine is in grote lijnen hetzelfde gebleven en maakt gebruik van een identiek structuur als zijn voorganger. Vooral het interieur is veel beter afgewerkt en staat voortaan op hetzelfde (hoge) niveau als van zijn grotere broer Actros en Antos. Op de Duitse markt krijgt de wagen standaard een geautomatiseerde PowerShift 3 versnellingsbak. Ook het chassis en de ophanging werden volledig vernieuwd.
Met deze nieuwe  Atego is het euro 6 productoffensief van Mercedes-Benz Trucks compleet

Scroll naar boven