Spring naar content

START- EN STOPSYSTEEM VOOR DE RENAULT MASTER BY RENAULT TRUCKS

Het verlagen van het brandstofverbruik is één van de prioriteiten van Renault Trucks. Sinds 18 maart 2013 is er optioneel een start- en stopsysteem verkrijgbaar op een reeks Renault Master voertuigen by Renault Trucks. Dit systeem dringt het brandstofverbruik, de uitstoot en het geluid van de Renault Master terug met 5%. Het start- en stopsysteem zet de motor in stand-by wanneer het voertuig stopt (voor een stoplicht, bij een stopbord of als het voertuig in neutraalstand wordt gezet). Een lampje op het dashboard waarschuwt de chauffeur dat de motor in stand-by staat. Zodra de koppeling wordt aangeraakt of er naar de eerste versnelling wordt geschakeld, start de motor vrijwel direct, zonder dat een extra handeling nodig is. Het start- en stopsysteem werkt vrijwel geluidloos en zonder trillingen en vereist geen bijzonder onderhoud. In de ‘stop’-modus blijven de radio en de navigatie normaal werken. Het systeem kan indien nodig uitgeschakeld worden. Het start- en stopsysteem is verkrijgbaar op gesloten bestelwagens met voorwielaandrijving, uitgerust met een motor van 100 of 125 pk en een handgeschakelde versnellingsbak en op gesloten bestelwagens met achterwielaandrijving en enkele achterwielen, uitgerust met een motor van 125 pk en een handgeschakelde versnellingsbak.

Scroll naar boven