Spring naar content

Nieuwe Volvo FM

De cabine van de nieuwe Volvo FM is ontwikkeld met een sterke nadruk op de dagelijkse werkomstandigheden van de chauffeurs. Het resultaat is een efficiënte, ergonomisch correcte en veilige werkplek die wordt gekenmerkt door een eigentijds ontwerp en waar alle benodigde functies zich binnen handbereik bevinden. De cabine staat laag op het chassis, met een eenvoudige instap met twee treden en beter zicht voor de chauffeur. Door het donkere gedeelte meteen onder de voorruit wordt de lage verschijning van de truck nog sterker benadrukt. Net als bij de nieuwe FH is het klassieke Volvo Iron Mark verplaatst naar de nieuwe positie onder de voorruit. “De cabine heeft een modern uiterlijk met een sterke Volvo-identiteit. De cabine maakt een lagere, nuchtere indruk. De naar achteren aflopende, licht afgeronde hoeken stralen aerodynamische efficiency uit. De nieuwe FM mengt zich op een zeer aantrekkelijke manier in het overige verkeer”, aldus Rikard Orell, Design Director bij Volvo Trucks.

Het bovenste gedeelte van het cabinefront bestaat uit één stuk dat gemakkelijk kan worden geopend. In het front is een praktische handgreep ingebouwd. Het onderste deel van de grille kan worden uitgeklapt als een brede opstap, wat bijvoorbeeld handig is bij het schoonmaken van de voorruit.

De cabine is gemaakt van hoogwaardig staal en getest onder de strengste veiligheidsnormen ter wereld om topkwaliteit en een zo veilig mogelijke werkomgeving te garanderen.

Scroll naar boven