Spring naar content

MAN en VRD lanceren nieuw distributieconcept

De firma VRD nam bij MAN concessiehouder Lockefeer drie nieuwe 8×2 vrachtwagens in ontvangst voor een nieuw distributieconcept. VRD wil deze vrachtwagens met een laadvermogen van meer dan 19 ton en een lengte van 12 meter inzetten voor distributietaken in de Benelux. “Met dit concept kunnen we meer meenemen en meer adressen bedienen, zonder dat de vrachtwagens naar het depot moeten terugkeren. We kunnen derhalve het rendement van de ritten sterk opvoeren. Met negen van deze grote vrachtwagens kunnen we 15 klassieke distributiewagens vervangen. Een economische en ecologische oplossing die uniek is in de Benelux.”, verklaart Raoul Van Raemdonck van VRD. Bij VRD staat immers niet enkel het economisch aspect centraal maar wordt eveneens met het ecologisch verhaal rekening gehouden. Alles wordt daarbij in het werk gesteld om de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. Vandaar dat MAN meteen een logische keuze was, niet enkel omwille van de kwaliteit en duurzaamheid, maar ook vanwege het lage verbruik dat MAN trucks kenmerkt. “We kozen voor een 8×2 concept, waarmee we voorrang geven aan de manoeuvreerbaarheid dankzij de drie gestuurde assen en altijd in orde zijn met de aslasten, een probleem waarmee we in distributie vaak geconfronteerd worden.”

Scroll naar boven