Spring naar content

Van Zaal Transport : ORTEC en Transics

Een miljoen karren met planten en bloemen vervoert Van Zaal Transport elk jaar door Nederland. Om de complexe planning te optimaliseren, integreerde de logistieke dienstverlener onlangs zijn Transics-fleetmanagementsysteem – inclusief de mobiele TX-SMART-applicatie – in de planningssoftware van ORTEC. Van Zaal is daarmee de eerste klant in het collectieve segment die werkt met een geïntegreerde oplossing van het Transport Initiatief, het Nederlandse samenwerkingsverband tussen vier leiders in automatisering en optimalisatie voor transportbedrijven. Van Zaal Transport gebruikt al jarenlang boordcomputers van Transics. “Omdat we met Transics werkten, was de keuze voor ORTEC’s planningssoftware snel gemaakt. We waren overtuigd van de integratie die beide spelers via het Transport Initiatief aanbieden. ORTEC was trouwens ook het verst in de ontwikkeling van de planningssoftware”, aldus Merijn van Zaal, eigenaar van Van Zaal. “Het pakket omvat een hele brede waaier aan functionaliteit.”“Dankzij de real-time koppeling tussen de Transics-boordcomputers en de ORTEC-planningssoftware kunnen we onze klantenservice verbeteren, vlotter plannen en onze kosten verlagen”, gaat Van Zaal verder. Hij illustreert met een voorbeeld: “Zoals elke logistieke dienstverlener in de groene sector hebben we veel te maken met retouren. We leveren karren met planten en de lege karren keren terug. Normaal wordt dit leeggoed in planningssystemen niet als planstroom gezien. ORTEC en Transics zorgen ervoor dat deze stroom nu wel inzichtelijk is. Zo besparen we kosten: waar we vroeger vaak geen huurgeld vroegen voor karren die niet terugkeerden, kunnen we dat saldo nu wel aanrekenen.”

Scroll naar boven