Spring naar content

Charlier bestelt 49 opleggers bij Van Hool

De internationale transportgroep Charlier uit Recogne, België, heeft een order geplaatst voor 49 opleggers bij Van Hool, onafhankelijk producent van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het betreft 38 schuifzeilopleggers met laadklep, waarbij veel aandacht besteed werd aan de laadbeveiliging, en 11 kastopleggers met laadklep. Het is het grootste order in de geschiedenis van transportgroep Charlier, dat hiermee haar expansie-plannen extra kracht bijzet. De 49 opleggers worden bovendien allemaal uitgerust met Tire Pilot, een systeem dat de bandendruk meet en de banden automatisch op de correcte druk houdt. Dit systeem komt de veiligheid ten goede en bespaart brandstof. De 38 schuifzeilopleggers met laadklep zijn allemaal XL-gekeurd en zijn voorzien van bijzondere faciliteiten, door Van Hool ontwikkeld, voor de bescherming en beveiliging van de lading. De 11 kastopleggers met laadklep zijn eveneens XL-gekeurd en worden voorzien van dubbele bindrails en een geïsoleerd dak om condensvorming tegen te gaan. “Sedert 1989, het ontstaan van de Charlier Group, bouwen we gestaag aan de weg,” zegt Eric Charlier, Gedelegeerd Bestuurder bij Charlier Group. “Deze betekenisvolle investering zal het vertrouwen nog versterken dat de klanten reeds jarenlang in ons hebben. We hebben altijd geïnvesteerd in de opleiding van onze mensen enerzijds en in de aanschaf van degelijk, professioneel en technisch uitgekiend materieel anderzijds. Die twee elementen liggen ontegensprekelijk aan de basis van onze groei over de jaren heen. We willen verder gaan op de ingeslagen weg.”  Van Hool is een Belgisch onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het bedrijf, opgericht in 1947, is gevestigd in Koningshooikt (België). Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika.

Scroll naar boven